Tajusin Georgiaa katsoessani maailmankartalta, että sehän on kuin kärpäsen kakka
valtameressä, joten otin blogiini mukaan Mustanmeren ja sitä ympäröivän vähän
laajemman alueen, jotta ilmastokartoista sun muista saisi enemmän selkoa. Tässä siis kartta
valitsemastani alueesta;
En itse osaa (vielä) muokata kuvia siihen malliin että se olisi asiallisen näköinen, Kuvassa siis Georgia ympyröitynä vihreänä valtiona Mustanmeren rannalta. Tavoitteena on siis kertoa Mustanmeren vaikutuksia ilmastoon ja Georgiasta siinä samassa, katsotaan miten onnistuu.
Georgian maantieteellinen sijainti on tehnyt maasta naapurivaltioiden välisen kiistakapulan, mikä on ollut maan historiaa leimaava tekijä vuosituhansien ajan. Alueen kulttuuri juontaa juurensa esihistoriasta ja antiikin tarujen ajasta, jolloin Mustanmeren rannalla oli länsigeorgialainen Kolhis-niminen valtakunta, jota väitettiin Egyptin siirtokunnaksi. Alue joutui hajaannuksen valtaan vuonna 800-eKr ja suurimman osan historiastaan Georgia onkin ollut jakaantuneena useisiin itsenäisiin valtioihin
Georgia on pinta-alaltaan n. 70 000 neliökilometriä mikä on suurinpiirtein neljäsosa Suomen maantieteellisestä koosta. Asukkaita Georgiassa on 4 935 880 mikä on Suomeen väkilukuun (5 462 939) verrattuna huikea. Väestöntiheys on Georgiassa huomattavasti tiheämpää.
Tässä oli lyhyt johdatus aiheeseen toivottavasti aihe kiinnosti ja seuraavassa postauksessa kerronkin syvemmin aikavyöhykkeistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti